Metodické cvičení Polná 2014

Dne 10.10. se čtyři naši členové účastnili cvičení s profesionálními záchranáři ZZS kraje Vysočina. Cvičení se skládalo z 5 různých simulovaných situací, jako je porod uprostřed autobusu, nebo pomoc muži, který se zřítil do studny.
Náš tým pracoval na stanovišti, kde došlo k topení muže. Při příjezdu sanitky jsme vyjeli z půlky rybníka s mužem připoutaným na speciálních nosítkách, kterého jsme vyložili na mole, kde již čekal tým RZS a také mužovi vyděšení příbuzní. Posádka RZS musela nejprve zjistit, co se muži stalo, zajistit jeho základní životní funkce a připravit ho na přesun do nemocnice.
Figurant, který hrál topícího se muže, fingoval příznaky cévní mozkové příhody, což také většina posádek poznala a rychle situaci řešila.
Na všechny tyto úkony měli 15 minut a všechno, co udělali, hodnotili zkušení rozhodčí.
Výcviku se účastnil také vrtulník, na kterém záchranáři cvičili let v podvěsu.
Celé cvičení bylo zakončeno slavnostním vyhlášením na náměstí ve městě Polná, kam se za zvuku houkaček sjelo všech pět týmů a po vyhlášení těch nejlepších se jelo v koloně asi osm záchranářských vozidel na nedaleké letiště, kde si vítězný tým přebral svoji cenu - 15 minutový vyhlídkový let vrtulníkem.
Cvičení se podle nás opravdu vydařilo a budeme rádi, pokud se takovýchto cvičení budeme moci účastnit častěji

Filip Robin Čtvrtek 16. Říjen 2014 16:15

Komentáře:

Zatím nejsou žádné komentáře k tomuto článku - Váš může být první.