Reprezentace na Blanenské 250

V sobotu 24.2.2018 se naši členové zúčastnili náročného záchranářského závodu Blanenská dvěstěpadesátka, odkud si přivezli krásné umístění. Nejlépe si vedl Ondřej Grulich, který se umístil na stříbrném 2. místě a Jiří Kučík na 4. místě.

Gratulujeme!

Více informací, výsledky a fotogragie VZS ČČK Blansko


Reportáž ze závodů od Kateřiny Grulichové:


" V sobotu ráno 24.2.2018, brzy ráno jsme se vydali na cestu do Blanska, na závody v záchranářském sportu.

Silnice byly prázdné, cesta rychle ubíhala. Kolem půl osmé jsme byli na místě.

V hale bazénu se to již hemžilo záchranáři z různých koutů republiky. V Blansku na nás čekalo příjemné překvapení v podání další třebíčské závodnice Báry. Ondra i Jirka "okukovali" soupeře. Po krátké poradě vedoucích družstev začaly závody. Jirka byl rozlosován do 2. rozplavby a Ondra do 12.
Závod začínal hodem na cíl vzdálený 7 m od okraje bazénu, s tím si kluci hravě poradili a přesnými hody neztratili jedinou vteřinu. Poté následovalo plavání v šatech v délce 50 m. Po svléknutí oděvu, ve vodě, bez dotyku hrany bazénu odplavali dalších 50 m volným způsobem. Dalších 50 m se plavalo s použitím soupravy ABC a zanořením do 4 m pro cihlu.

Sil rychle ubývalo a to kluky čekalo možná to nejtěžší - tažení barelu - 50 m. Nejprve ho museli odepnout z karabiny, táhnout, a poté opět připnout na karabinu. Posledních 50 m se plavalo s pukem, který byl umístěný v košíku 2 m pod hladinou bazénu.

Po rozplavbách jednotlivců přišly na řadu štafety. Při závodech jednotlivců i štafet panovala příjemná, přátelská atmosféra.

Ondra, Jirka i Bára podali parádní výkon v náročném závodě.

Z Blanska jsme si odvezli 2., 4. a 8. místo!

Katka G. "

Šalbabová Martina Sobota 24. Únor 2018 20:08

Komentáře:

Zatím nejsou žádné komentáře k tomuto článku - Váš může být první.